Seepje gespot bij 'De Groene meisjes"!

seepje

Hoewel we al een hele tijd contact hebben met onze vrinden van Seepje, hebben we nooit eerder over hun briljante uitvinding geschreven. Je hebt er ongetwijfeld al wel hier en daar iets over voorbij horen komen, of je hebt het bij WAAR, de wereldwinkel of Marqt in de schappen zien staan; je kan eigenlijk niet meer om dit super duurzame wasmiddel heen. We begrijpen dat je eerste gedachten bij de bovenstaande foto misschien niet direct ‘ah ja, wasmiddel!’ is, maar het is toch echt zo. Deze schillen (al dan niet met een geurolie erbij) zorgen ervoor dat jouw was hartstikke schoon wordt. Seepje is het meest duurzame én eerste 100% fairtrade wasmiddel van Nederland.

 

Wat is Seepje?

Seepje is de meest duurzame manier om je was te doen. De wasschillen van Seepje heten officieel ‘Sapindus Mukorossi’ en deze schillen komen van een vrucht afkomstig van de Sapindus boom. Deze bomen vind je (in grote getale) in het Himalaya gebergte. De wasschillen van Seepje komen uit Nepal, omdat dit het gebied is waar de vrucht van de grootste kwaliteit groeit. Het is heel bizar om te bedenken, maar wanneer de vrucht compleet is gedroogd, krijgt hij speciale eigenschappen. Dat komt doordat er saponine in de vrucht zit, een stof die reinigende en antibacteriële eigenschappen heeft. Het enige dat je hoeft te doen om deze eigenschappen te activeren of te benutten, is de schillen in aanraking laten komen met water. Zoals in de wasmachine dus! Wanneer je dat doet, scheiden de schillen een natuurlijke zeep af die jouw was hartstikke schoon zal maken.

seepjeDit is dus eigenlijk een hartstikke oude manier van je was doen; in Nepal hebben ze het echt niet pas gisteren uitgevonden. Daarbij komt dat het ontzettend natuurlijk is, want je hebt geen enkele chemische troep nodig. Heb je wel eens goed naar de lijst van bestanddelen gekeken, op je fles met wasmiddel? Word je niet vrolijk van, geloof ons maar. Van Seepje worden we dat wel!

Je kan Seepje gebruiken voor je witte, zwarte of gekleurde was. Je kan er allerlei soorten stof mee wassen: van denim tot zijde en alles er tussenin. De schillen zijn mild voor je was, dus je hoeft niet bang te zijn voor gekke vlekken of andere vreemde toestanden. Seepje is er – op dit moment, maar je weet het nooit met die jongens – in vier varianten. Een naturel uitvoering, deze is geurloos. En dan hebben we nog een orchidee, lavendel en dennen geur. Dat betekent dat je er zelf voor kan kiezen om je was wel of niet ergens naar te laten ruiken, iets wat waarschijnlijk veel mensen wel prettig zullen vinden.

 

 

Hoe werkt het?seepje

Je vult de trommel van je wasmachine totdat hij lekker vol zit met was, net zoals je dat altijd zou doen. Vervolgens neem je een katoenen zakje (hiervan worden er twee per verpakking Seepje geleverd) en hier stop je 4 hele of 8 halve schillen in. Het zakje trek je dicht en gooi je bij je was. Wanneer je graag wilt dat je was een geurtje krijgt, doe je 10 druppels van de etherische olie (ook bij het pakje geleverd) in het wasverzachterbakje van je wasmachine. Je hoeft verder niks speciaals te doen; je draait een gewoon programma. Een kind kan de was doen, letterlijk! Trouwens, je kan de wasschillen per stuk drie keer gebruiken. Dat maakt dat 1 pakje goed is voor 30 wasbeurten.

Wat kost het?

Seepje naturel kost €7,95 en een variant met een geur (hier zit dus een olie bij) kost €9,95. Dit is goed voor ruim 30 wasbeurten. De zakjes waar de schillen in moeten worden bij de pakjes geleverd.

Hoe bevalt het?

Daarover kunnen we kort zijn: erg goed. Seepje is gebruiksvriendelijk en was goed schoon. Daarnaast vinden we de oliën lekker ruiken en dat vinden wij toch ook wel belangrijk. Misschien zijn er ook mensen die het fijn vinden als hun was nergens naar ruikt, maar voor ons geldt toch wel dat een geurtje welkom is. De was komt goed schoon uit de machine en ruikt fris, net als dat bij een ‘gewoon’ wasmiddel het geval zou zijn. Toch vinden wij het persoonlijk een prettig idee dat we geen gekke chemische stoffen richting de afvoer van onze wasmachine hebben gestuurd!

De Groene Meisjes.

© 2010 - 2018 LieverNatuurlijk.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel