Seepje online gespot bij GoodGirlsCompany!

Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-recensie Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

Wassen met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar dat is precies wat Seepje vloeibaar doet. Seepje is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. De schillen van de Sapindus mukorossi vrucht vormen de basis voor dit wasmiddel. Deze groeien aan bomen in het Himalayagebergte. Door het goede klimaat groeien de grootste vruchten in Nepal. Bovendien hebben deze ook de beste kwaliteit. Als de wasschillen gedroogd zijn, hebben ze de kracht om je was te reinigen. Wanneer ze in aanraking komen met water scheiden ze een natuurlijke zeep af: saponine. Deze natuurlijk zeep reinigt en werkt antibacterieel. Wij mochten een verpakking Seepje vloeibaar testen. Ben je benieuwd wat wij er van vinden? Lees dan snel verder.

Review Seepje Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-review Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

De lokale Nepalese bevolking gebruikt ze al jaren. Hoogste tijd om dit geheim te delen vonden ondernemers Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse. Zij haalden deze super schillen naar Nederland. Dit was de geboorte van Seepje: wasschillen om je was mee schoon te maken. Stop ze in een zakje en voeg ze toe aan je was. Zodra ze in contact komen met het water in je wasmachine…BAM ‘that is where the magic happens’. Voor de geur hoef je er alleen nog wat etherische oliën aan toe te voegen.

De reacties op Seepje waren lovend. Maar gemak dient de mens. Soms moet je goed gedrag een beetje extra stimuleren. Dus kwamen de heren met Seepje vloeibaar. Zelfde ingrediënten, zelfde waskracht maar je hoeft er geen geurige olie aan toe te voegen. Gewoon in een dopje gieten en dat in je wasmachine stoppen. Klaar! Een kind kan de was doen!

Seepje Vloeibaar
Seepje vloeibaar heb je in 2 verschillende varianten: voor witte en bonte was. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen uit 2 verschillende geuren: Vers Geperste Lente en de Vrij En Blij geur. Toen we de verpakking kregen was het eerste wat Miss G. opmerkte “Mam,  je hebt een karton gekregen die wel erg lekker ruikt!” . De Vrij en blij geur ruikt inderdaad heel lekker fris.

Seepje Vloeibaar bestaat voor 70% uit dezelfde Seepje schillen. Natuurlijke stoffen die de waskracht bevorderen en een heerlijke geur aan de was geven, zorgen voor de andere 30% De kartonnen verpakking is recyclebaar waardoor je  70% bespaart in vergelijking met een plastic fles.

Natuurlijke huidverzorging dus ook natuurlijk wasmiddel

Zoals je weet, kies ik voor mijn kinderen bewust verzorgingsproducten van natuurlijke ingrediënten. De bekende reguliere merken laat ik links liggen omdat ik weet dat ze niet goed zijn voor de huid van mijn dochters. Maar wanneer het om mijn was gaat, heb ik daar eigenlijk nog nooit kritisch over nagedacht. Misschien komt dat ook wel omdat ik geen domestic goddess ben. Als ik niet aan de was hoef te denken, vind ik dat allang best. Toch wil dat niet zeggen dat ik geen was heb. Ik dacht dat ik wist wat wassen was, maar sinds de geboorte van Miss C. heeft wassen een hele nieuwe betekenis gekregen. Wonderlijk hoe het kleinste gezinslid voor de meeste was zorgt. Juist voor haar vind ik het belangrijk dat ze niet te veel in aanraking komt met schadelijke stoffen.

Review Seepje Vloeibaar

Toen ik de mogelijkheid kreeg om Seepje Vloeibaar te testen, was ik erg nieuwsgierig. Echte merkvoorkeur heb ik niet, maar ik vind het wel fijn dat mijn wasmiddel werkt. Een nieuw wasmiddel bekijk ik dan toch wel even met argwaan. Bovendien zijn de wassen van Miss C. meteen een behoorlijke uitdaging. Hydrofiel luiers met spuugvlekken, rompers die tot op de rug vies zijn van de spuitluiers, spuugdoekjes en gewone babykleertjes. Dat alles ook nog eens in het wit. Erg besmettelijk maar ook moeilijk schoon te krijgen. Ik was benieuwd hoe Seepje Vloeibaar voor de witte was mijn witte was zou schoonmaken.

Ik heb Seepje Vloeibaar nu een aantal keer gebruikt en ben erg tevreden over het resultaat. Vieze rompertjes, spuugdoekjes, hydrofiele doeken? Ze worden schoon en de overige was wordt mooi schoon en heeft een subtiele frisse geur die verrassen lang blijft. En dat zonder wasverzachter.Ik vind het een prettig idee dat de was van mijn baby niet in aanraking komt met chemicaliën. Waardoor de kans op allergische reacties zo klein mogelijk is.

Kritisch als ik ben, was ik in eerste instantie natuurlijk op zoek of hij niet slechter schoon maakt dan mijn reguliere middel. Dit was toch een beetje een angst die ik had. Voornamelijk om dat ik er natuurlijk niet bekend ben met het wassen met wasschillen.  Je hebt toch altijd zoiets van dat wij het hier in het Westen wel weten hoe we was moeten schoonmaken. Als er dan een goed product uit een Derdewereldland komt, trek je toch even je wenkbrauwen op.

Recensie Seepje Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-review Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

Beter dan gewone wasmiddel

Ik hoor je vragen: “Is Seepje vloeibaar nu beter dan een ‘gewoon’ wasmiddel?”. Ja in bepaald opzicht wel. Door de natuurlijk ingrediënten weet je dat het beter is. Voor zowel milieu als mens. Bij elke was weet je dat het natuur daardoor niet geschaad is en iemand in een Derde wereld land goed betaald krijgt. Het voelt heel goed om samen de wereld een beetje mooier te wassen. De wereld die we lenen van onze kinderen en graag mooi voor hen willen achterlaten.

Veel reguliere wasmiddelen proberen ook groen te zijn door je te adviseren om je was op lagere temperaturen te wassen. Daar moet ik altijd een beetje om lachen. Vroeger bestond er zoiets als kookwas, waarbij was op 90 graden in een ketel gekookt werd. Vooral die katoenen luiers.Tegenwoordig is het al een uitdaging om vieze babywas op 60 graden schoon te krijgen. Een lagere temperatuur vind ik vaak geen optie. Ook omdat je te maken hebt met bacteriën. Leuk dat het op 20 graden schoon wordt, hygiënisch vind ik het niet. Doordat de ingrediënten in Seepje Vloeibaar ook antibacterieel zijn, vind ik het veel meer een optie om op lagere temperaturen te wassen.​

© 2010 - 2017 LieverNatuurlijk.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel