100% natuurlijke & plantaardige haarverf

Ben jij ook op zoek naar een natuurlijk alternatief voor de chemische haarverf? Met een uitgebreide lijn 100% natuurlijke, plantaardige haarverven van Logona en Sante creëer je een geheel andere haarkleur of kun je je eigen haarkleur verdiepen.

100% Natuurlijke haarverf                                                                   

Omdat de verf niet doordringt tot de haarstructuur, maar een laagje er omheen legt is het verven geen belasting voor het haar. In tegendeel! Je haar knapt er vaak zichtbaar van op, en krijgt haar natuurlijke glans en gezondheid weer terug.

Uiteraard is de verf vrij van chemisch-synthetische toevoegingen. Onze verf bevat dan ook absoluut geen peroxide, ammoniak of PPD (het kankerverwekkende phenylenediamine). Je kunt je haar dan ook met een gerust hart gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Alle haarkleuringsproducten van Logona en Sante dragen het BDIH-keurmerk voor gecertificeerde natuurcosmetica. Nog een extra zekerheid dat deze producten met de grootste zorg zijn samengesteld, en van natuurlijke oorsprong zijn.

Je haar gemakkelijk kleuren in 3 stappen!
1.
 Voorbehandelen, met color plus voorbehandeling van Logona. Deze voorbehandeling (met groene klei, en berkenblad extract) zorgt ervoor dat het haar grondig gereinigd  word, en de kleur beter pakt.
2. verven, de haarverf gelijkmatig aanbrengen, en afhankelijk van het gewenste resultaat van 15 minuten tot 2 uur laten inwerken (of langer bij donker haar). Daarna met warm water uitspoelen.
3. Nabehandelen met de color conditioner van Logona. Deze intensiveert en fixeert de kleur.

Tip! Verf eerst een proefstrengetje, zo krijg je een idee van het eindresultaat. Hiervoor meng je een theelepeltje verf met 30ML gekookt water of zwarte thee.

Tip! De verf kun je vergelijken met een semi-permanente verf. De verf is normaliter dus niet uit het haar te wassen. Valt het resultaat echter tegen? Door de unieke eigenschappen van groene mineraalaarde in de Sante Lava Power Shampoo neutraliseert de kleur deels.

Hoe kies ik de juiste kleur? Je kunt de kleurenkaart gebruiken om je te orienteren. Bedenk wel dat het eindresultaat voor iedereen uniek is. Hoe dunner en lichter het haar is, hoe intensiever de kleur. Test daarom altijd de uitwerking op een strengetje haar.

Welke verf is het meest geschikt voor mij, Logona of Sante?
Al onze haarverf is 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische toevoegingen. De verf van Logona bevat wel iets meer verzorgende bestanddelen, en dus meer ingredienten. Ben je extreem gevoelig, of kunt je niet tegen (natuurlijke) geurstoffen? dan kun je het beste beginnen met de verf van Sante. Deze bevatten geen essentiele olien.

Hoeveel heb ik nodig?
Voor schouderlang haar is 1 pakje haarverf voldoende. Voor langer haar kun je eventueel 2 pakjes gebruiken.

Dekt de plantaardige verf ook mijn grijze haren?
Ja, je kunt de haarverf gebruiken voor het dekken van grijze haren. Deze zullen echter wel wat lichter blijven dan de rest. Er ontstaat hierdoor wel een mooi, natuurlijk resultaat. Het haar kan ook meerdere malen geverfd worden om toch de gewenste grijsdekking te krijgen.
Heb je bijvoorbeeld een enkele grijze haar, en wil je een (donker)bruin resultaat? Dan is de kleur bruin umbra van Logona een geschikte kleur.
Ben je overwegend grijs, en wil je een (donker)bruin resultaat? dan is de kleur maronen bruin van Logona de beste kleur om mee te beginnen. Met bruin umbra kun je de kleur dan later wat dieper bruin maken.

De zwarte verf is niet geschikt als grijsdekker, maar kan wel gemengd worden met bruin umbra of natuurrood. Om te beginnen meng je deze dan met 10% zwart (eetlepel), en uiteindelijk kankleurenkaartlogonahaarverf.jpg meerdere malen geverfd worden met max 30%  zwart. Zo krijgt je een optimale grijsdekking met een mooi resultaat op zwart/donker haar. Ook kun je ervoor kiezen om 50% rood met 50% zwart te mengen voor een donkerbruin resultaat.

Hoe lang houdt de kleur?
Na 1 tot 2 maanden is er een lichte uitgroei zichtbaaar, dit verschil is wat zachter als wanneer je je haar verft met chemische verf. Het geeft dan ook vaak een natuurlijk resultaat! Je kunt de uitgroei dan verven, en na de helft van de inwerktijd verdeel je de rest over het gehele haar om de kleur ook daar wat op te frissen.

De verf heeft niet gepakt, hoe kan dat?
Voordat het haar geverfd word, is het belangrijk het haar grondig te reinigen. Indien je `gewone` shampoo en haarstylingsproducten gebruikt zitten daar vrijwel altijd siliconen in. Siliconen leggen bij elk gebruik een gladde film om het haar heen, waardoor de plantaardige verf moeilijk pakt. Siliconen zijn alleen met bijvoorbeeld lava aarde, of een voorbehandeling te verwijderen. Je herkent siliconen in je haarverzorgingsproducten aan de "cone" achtervoeging (dimethicone, of cyclomethicone). Wij raden al onze klanten aan om over te stappen op een shampoo zonder siliconen (alle shampoos gekeurd door BDIH of ECOCERT zijn mogelijk).

Hoe krijg ik een mooi glad mengsel bij het mengen van de poederverf? Heb je last van moeilijk te mengen poederverf of een wat droge, korrelige substantie? Enkele druppeltjes arganolie van Lovea Bio bij het mengen van de poederverven toevoegen voor een gladder en beter verdeelbare substantie helpt!

Tip! Je kunt de plantaardige verf in poedervorm ipv met gekookt water ook aanmaken met sterke zwarte thee of rode wijn, let er dan wel op dat je de poeder toevoegt aan de wijn of thee wanneer deze kookt. Dit zorgt voor een nog beter resultaat!

>> Ontdek de natuurlijke haarverf producten

© 2010 - 2018 LieverNatuurlijk.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel